Sunday, June 19, 2016

Helo, ketemu lagi..

Setelah sekian lama, aku kini kembali. Kemana menghilangnya aku setelah sekian lama itu?Alhamdulillah. Setelah bertungkus-lumus menjalani kursus DPA selama 10 bulan (6 bulan di Intan Kampus Bukit Kiara dan baki 4 bulan lagi di Intan Kampus Sabah), akhirnya berjaya juga saya mencapai impian bergelar penjawat awam, Macam-macam yang saya telah jalani sepanjang tempoh berkursus itu. (Nanti saya kongsikan di post akan datang ya)


Selain menemukan rakan-rakan baru, saya turut mengenali lebih dalam tentang diri saya. Tentang kemampuan saya, tentang attitude saya dan kelemahan saya. Menjadi seorang penjawat awam bukanlah satu tugas yang mudah digalas, lebih lebih lagi kalau ekspetasi orang terhadap kita itu tinggi. Selalu saya minta padaNya, agar terus dikuatkan semangat dan tabah menjadi seorang perantau di negeri orang ini. Amin.

Bila berjauhan dengan keluarga dan orang tersayang ni, biasalah..Kadangkala saya rasa sunyi dan rindu. Bilalah agaknya saya boleh balik dan menyumbang pula kepada tanah Sabah tercinta..huuu

No comments:

Post a Comment